Conill daurat

Un bon bocí de sobrassada fresca o llangonissa
Un conill
Un dl d’oli d’oliva
Tres grans d’all
Una ceba
Una cullerada de julivert
50 g d’ametlles torrades
Mig tassó de vi ranci
Una cullerada de farina torrada
Una mica d’aigua o brou de carn
Suc de llimona
Farigola
Sal i pebrebò

Feis el conill en vuit bocins. Trempau la carn amb sal, pebrebò i suc de llimona. Sofregiu-la dins d’una greixonera amb oli d’oliva. Afegiu-hi l’all i la ceba tallada ben petita. Un pic la ceba serà cuita, afegiu la sobrassada esbocinada i donau dues remenades perquè se desfaci, però sense fregir-la del tot. Regau-ho amb el vi ranci i, en haver-se evaporat l’alcohol, afegiu-ne l’aigua o el brou. Feis que bulli amb tranquil·litat, fins que la carn sigui tendra, però amb compte perquè no s’hi aferri ni s’esboldreixi. Feis una picada de julivert, ametlles i all. N’hi ha qui en posen mantega perquè aporta brillantor al suc de l’aguiat. Jo no n’hi pos perquè amb el greix de la sobrassada trop que n’hi ha prou. Afegiu-ho dins la cassola quan el conill sigui cuit. Si voleu, podeu espessir-ne més el brou amb farina torrada i aclarida amb una mica d’aigua. Deixau que bulli tot uns minuts més i retirau del foc.

Podeu acompanyar el conill amb patata escantonada petita i fregida.

Versió d’aquesta recepta:
Susaina Figuera | @susaina