Esclata-sangs amb sobrassada i botifarró

250 gr d’esclata-sangs o d’altres bolets salvatges
Un botifarró
Un tros de llonganissa
Sal, pebrebò i julivert picat

A Mallorca els esclata-sangs són un tema seriós. Normalment no estan disponibles als mercats, però si n’hi ha, assoleixen uns preus d’escàndol. Qui no ha degustat un esclata-sang de Mallorca pot dir, alegrement, que és el nom que reben a l’illa els rovellons catalans. Però són incomparables i, de fet, de rovellons a tots els mercats mallorquins se’n troben, exposats al costat dels portobello, els xampinyons o els xitaques, i d’altres insípides varietats de cultiu.

En qualsevol cas, aquesta és la manera com tradicionalment es feien a ca nostra: espolsa’ls una mica la terra o fulles adherides i trempa’ls amb sal i pebrebò (no se t’ocorri rentar-los amb aigua!) Salteja’ls a foc ràpid en una paella amb un raig d’oli d’oliva. Esmicola el botifarró i un tros de llonganissa de mida similar al botifarró. Cou tot el conjunt, sense deixar de remenar la paella, perquè els embotits se torrin uniformement.

Serveix ben calent amb una mica de julivert fresc picat per sobre. Combina excel·lentment amb un vi rosat jove ben fresquet.

Versió d’aquesta recepta:
Susaina Figuera | @susaina