PIZZA AMB CAMALLOT I ENVINAGRAT

Camallot de @sesilleskm0
1 base de pizza
3 o 4 tomàtigues de pera madures
2 mozzarelles
30 gr de formatge parmesà
1 cullerada de tàpares
4 o 5 pebres de cirereta verds
6 branques de fonoll marí
Envinagrats diversos
Orenga, moraduix, farigola o alfabeguera

Per a fer la pasta de la pizza, jo duc un temps seguint La Chancha, un col·lectiu on destaca el cuiner Marcos di Cessare, que en el vídeo La mejor pizza del mundo invita al pizzaiolo Pablo Basilio a preparar l’autèntica pizza napolitana. Es tracta d’una pasta que requereix d’unes 14 hores de tovat, de manera que per a fer aquesta pizza no pots improvisar, però mereix realment la pena. Jo les preparo amb un kg de farina, i me’n surten quatre de grosses. He provat de congelar-les precuites amb la salsa de tomàquet, com recomana en Pablo Basilio, però finalment el que millor m’ha resultat és estirar-la i congelar-la crua, ja a punt per a posar-hi el “farcit”. Es fa en uns 10-12 minuts amb el forn al màxim (250 CC, en el meu cas), sense aire. Només amb foc damunt i davall.

Pela les tomàtigues i fes rodanxes amb talls ben prims. Cobreix tota la base de la pizza amb aquests talls, ja trempats, amb sal i espècies (orenga, moraduix o farigola). Escampa-hi al damunt una mica de parmesà. Talla en rodanxes les mozarelles i cobreix-ne les tomàtigues. Fes rodanxes de camallot i distribeuix-lo a gust per damunt. Si t’agrada l’alfabaguera fresca, pots afegir aquí un parell de fulles.

Enforna la pizza i, si fas servir una base ja preparada, segueix les instruccions del fabricant. Per norma general, li costarà més de coure’s per sota, degut a la humitat de la tomàtiga, així que posa el foc per la part de davall primer, i acaba amb foc damunt i davall ja cap al final.

Quan la serveixis, afegeix unes tàpares i pebres de cirereta al damunt. Si trobes fonoll marí, posa-hi també algunes branquetes. Pots posar els teus envinagrats preferits: cebetes, pastanaga, olives gaspatxes, etc.

Versió d’aquesta recepta:
Susaina Figuera | @susaina