Pilotes

½ kg. de carn capolada de vedella
½ kg de carn capolada de porc
1 ou
½ llesca de pa remullada en llet
1 gra d’all
1 ceba grossa
4 o 5 patates
1 i ½ tassó d’aigua
1 dl d’oli d’oliva
Picada d’ametlla, all i julivert
Moraduix fresc
Sal i pebrebò

Mesclam la carn capolada de les dues classes amb la sal, el pebrebò i les fulles del moraduix fresc picadet ben petit amb el ganivet. Pastam bé la mescla perquè s’integrin bé tots els ingredients, tot afegint l’ou (sense batre) i la molla de pa. Deixam reposar una mitja hora perquè sigui més bona de manegar.

Formam les pilotes i les passam per farina. Han de ser d’una mida que càpiguen a la boca d’una sola bocinada. Fregiu-les en la cassola amb una mica d’oli, a foc viu per tal de marcar-les, però sense preocupar-vos de coure-les per dedins. Les reservam a una palangana.

Afegim més oli a la cassola, i hi posam la ceba ben capolada amb una mica de sal. Feim que sui bé primer perquè reculli els sucs de les pilotes, i afegim llavors l’all picat. Hem de fer que quedi enrossit, però vigilant la intensitat del foc perquè no se cremin les restes de farina ni l’all. Incorporarem les pilotes i l’aigua, i que faci xup-xup tot junt fins que les pilotes siguin flonges.

Pelam i tallam les patates, escantonades, i les posam a fregir. Les afegim a la cassola, amb una mica més d’aigua o brou si cal. Deixarem que bulli tot uns minuts, i li afegirem la picada.

Versió d’aquesta recepta:
Susaina Figuera | @susaina