Llibre de vedella farcit

2 ”llibres” de vedella o “talls que es pelen”
8 talls de cansalada fumada
1 pot d’olives sense pinyol
4 ous
8 pastanagues
200 grams de xampinyons
3 cebes grosses
1 tassó de vi ranci
1 tassó d’oli

Obre els llibres longitudinalment perquè et quedin plans i a punt per a farcir. Col·loca els talls de cansalada a cada peça, formant una capa. Qualla els ous batuts en una paella molt grossa, perquè quedi una truita molt prima i ben gran. Fes-la servir com una segona capa de farciment dels llibres. Finalment, posa les olives ben repartides. Enrotlla els llibres a poc a poc, i subjecta el farcell amb un bramant.

Marca els rotllets dins una olla fonda i reserva’ls. Afegeix oli i sofregeix les cebes en juliana. Un pic siguin transparents, posa-hi les pastanagues a dauets i els xampinyons en quatre trossos. Tapa perquè es cuini tot dolçament en el seu propi suc. En estar fet, incorpora els farcells reservats. Rega-ho tot amb el got de vi i els sucs recollits de la carn. Cuina sense pressa, afegint si cal aigua o brou, ja que la carn ha de quedar tova Pots afegir-hi una fulla de llorer o una branca tendra de romaní.

Per a servir a taula, treu els bramants i fes-ne talls no molt gruixats. Acompanya-ho amb les verdures al costat, o bé passa-les per fer una salsa amb què napar els talls.

Susaina Figuera

Susaina Figuera

Cap de projectes

Na Susaina va néixer i créixer a Mallorca, i abans d’instal·lar-se a Barcelona va voltar per Boston i Turí. Filòloga de formació, aficionada a la cuina i a la ciència ficció, ha estat emprenedora, assessora de comunicació pública i en l’actualitat treballa en una fundació que impulsa la recerca col·laborativa publicoprivada. Li agrada passar els estius a Mallorca i recollir les receptes tradicionals de la cuina mallorquina a partir de la saviesa de les dones de la família.