Ses Illes

Fa més de vint anys que vaig regularment a les Illes. Hi he d’anar per vetllar interessos estratètigcs: la família. Em vaig casar amb una mallorquina.
Abans havia passat molts estius a Menorca. Primer amb els pares, després hi feia cap amb els amics.
D’un temps ençà, els catalans tenim molta tirada per Menorca. Potser per què ens agrada la calma. Però també era un costum molt nostrat anar fer el viatge de noces a Mallorca. Temps era temps.
En tots aquests anys he voltat molt sobretot per Sa Roqueta (*), per plaer. Per descobrir-hi racons, gent i gastronomia. Me n’adono de la quantitat de tresors que amaga. És un pou constant de bones sorpreses. Me n’adono també, en tornar, el desconeixement que hi ha a Catalunya de les Balears. Hi professem una devoció, un amor, una estima difícil d’explicar i molt difícil de comprendre si no ets ben català. Veig l’afecte que hi ha per tot el que ve de les Illes a Catalunya però alhora, que hi segueix havent un coneixement superficial de la realitat baleàrica.
Amb aquest web intentaré posar a l’abast dels principatins les meves descobertes. És una idea que em ronda de fa temps.
El confinament ha tingut una part dura, sens dubte. Però n’ha tingut altra que ens ha proporcionat temps per invertir en nosaltres mateixos. El cantó positiu d’aquesta situació és que m’ha permès anar madurant una idea que potser hagués costat molt més de fer quallar.
M’he trobat que com més voltes hi he pogut donar, el rang de possibilitats anava augmentant perquè, com deia, només Mallorca acumula una quantitat de material que hores d’ara sé que no me l’acabaré mai de la vida.
He decidit, doncs, anar fent de mica en mica. La bola ja s’anirà fent grossa. De moment, us presento una tria d’embotits. Alguns més coneguts que d’altres, però tots de gran qualitat. Ja m’ho sabreu dir. Bon profit!