Filet de porc farcit de prunes i sobrassada

2 filets de porc
100 grams de sobrassada
10 prunes seques, sense pinyol
4 ous
1 tassó de vi
1 tassó d’oli
1 tassó de llet

Obre els filets amb un ganivet molt afilat com si fossin un tríptic, perquè et quedin plans i a punt per a farcir. Qualla els ous batuts en una paella molt grossa, perquè quedi una truita molt prima i ben gran. Fes-la servir com una primera capa de farciment dels filets. Seguidament, treballa una mica la sobrassada i estén-la damunt la truita, en una segona capa de farciment. Finalment, extreu el pinyol a les prunes i posa-les al centre de cada filet. Enrotlla’ls a poc a poc, i subjecta el farcell amb escuradents.

Posa els rotllets dins una palangana i rega’ls amb el got de vi, el d’oli i el de llet. Enforna ben calent (220 Cº), però baixa el foc a 180. Vigila’l que no se’t cremi, però amb uns 40 minuts n’hi hauria d’haver prou. La llet, dins l’emulsió de vi i aigua, qualla i aporta cremositat a la carn. Pots afegir pinyons, ceba, tomàquets, etc, com a acompanyament, si et ve de gust.

Per a servir a taula, treu els escuradents i fes talls no molt gruixats. Pots acompanyar amb patates palla.

Versió d’aquesta recepta:
Susaina Figuera | @susaina