Cuinat de cigrons a la mallorquina (2a. versió)

2 botifarrons de @sesilleskm0
70 gr de llonganissa
350 gr de cigrons bullits
1/2 manat de bledes vermelles
1 tassó d’aigua
1/2 manat de sofrits (uns 4-5 calçots ben nets)
1 gra d’all
1 cullerada de julivert picat
2 fulles de llorer

Comença per fer un sofregit amb els calçots i l’all capolats ben petits en una greixonera o una olla de ferro colat. Quan sigui transparent, però encara no enrossit, pots afegir-hi el julivert.
Neteja i talla a bocins les fulles de les bledes; tria’n les més tendres i lleva’n igualment el tronxos i els nervis. Posa-hi les bledes i sofregeix una mica abans d’afegir-ne la llonganissa esbocinada i els botifarrons tallats a daus petits. Cobreix amb l’aigua, perquè bulli tot junt. Quan sigui pràcticament cuit, posa-hi els cigrons bullits i deixa que cogui tot junt una estoneta.

Susaina Figuera

Susaina Figuera

Cap de projectes

Na Susaina va néixer i créixer a Mallorca, i abans d’instal·lar-se a Barcelona va voltar per Boston i Turí. Filòloga de formació, aficionada a la cuina i a la ciència ficció, ha estat emprenedora, assessora de comunicació pública i en l’actualitat treballa en una fundació que impulsa la recerca col·laborativa publicoprivada. Li agrada passar els estius a Mallorca i recollir les receptes tradicionals de la cuina mallorquina a partir de la saviesa de les dones de la família.