RAP AMB PÈSOLS I BOTIFARRÓ

1 rap gros, a tallades
250 grs. de pèsols
1 botifarró a bocins
50 grs. d’aigua mineral
1 tasseta de vi ranci
1 ceba grossa
Oli d’oliva verjo

Marcarem els talls de rap en una paella ben calenta, amb una mica d’oli, per tots dos costats, perquè quedi ben segellat. Reservarem a una plata.

A la mateixa paella, amb més oli, enrossirem la ceba picada ben fina a foc lent i tapada. En ser rossa, hi afegirem els pèsols i la tassa de vi ranci. Finalment, afegirem el botifarró tallat a bocins petits i els talls de rap perquè s’acabi de fer. Podem afegir l’aigua si li fa falta i rectificar de sal. Teniu en compte que el rap ja està fet i amb dos minuts de bullir ja està a punt per servir. No interessa que es cuini massa perquè queda astellós i resec.

Susaina Figuera

Susaina Figuera

Cap de projectes

Na Susaina va néixer i créixer a Mallorca, i abans d’instal·lar-se a Barcelona va voltar per Boston i Turí. Filòloga de formació, aficionada a la cuina i a la ciència ficció, ha estat emprenedora, assessora de comunicació pública i en l’actualitat treballa en una fundació que impulsa la recerca col·laborativa publicoprivada. Li agrada passar els estius a Mallorca i recollir les receptes tradicionals de la cuina mallorquina a partir de la saviesa de les dones de la família.