Celler / Santa María del Camí / Mallorca

Celler Sebastià Pastor

Aquest celler mallorquí, artesà i familiar, aposta per les varietats locals: l’essència dels seus vins

Celler familiar
El Celler Sebastià Pastor és un celler familiar, situat a Santa Maria del Camí, que conrea les seves vinyes i elabora els seus vins des del 1937.
 
L’any 1937 en Sebastià Pastor i Mayol, pagès i fill de pagesos i amant de la vinya, comença a elaborar vi a partir dels raïms de les seves pròpies vinyes. Van ser uns inicis molt difícils, però les ganes i la convicció van fer que els seus vins no passessin inadvertits. La seva dedicació i l’estimació que tenia pel camp s’han anat transmetent de generació en generació, completant un total de quatre generacions.

 

Elaboració

Les etapes de l’elaboració dels nostres vins es centren en transmetre el caràcter únic i diferent que ens aporten les nostres terres i la nostra manera de treballar les vinyes. El raïm veremat a mà i seleccionat al propi camp es manipula de la forma que es garanteixi al màxim la seva integritat. Es modifiquen les condicions de fermentació i de maceració segons el tipus de vi que volem elaborar. A més a més, adaptam la criança segons el tipus de vi. Això vol dir que cada anyada pot tenir més o menys envelliment depenent de les condicions climatològiques que hagi tingut la collita, i del perfil dels nostres vins. El més important és que les nostres varietats protagonistes son les autòctones: Manto Negro, Callet i Premsal Blanc. Són les varietats que transmeten l’essència de Mallorca i que, per tant, també en transmeten la nostra.

L'antic celler

L’antic celler, situat al centre de la vila de Santa Maria del Camí, és un petit celler típic mallorquí, construït al segle XVIII i modernitzat amb el temps. És aquí on actualment es poden comprar els nostres vins tant a granel (a la menuda) com embotellats. Mantenim així una tradició ancestral, ja que des dels nostres inicis, la gent anava amb el seus barrals a comprar el vi al nostre celler. A més, actualment disposem d’una zona de degustació on podeu venir a gaudir d’una agradable experiència.

en xifres

%

varietats autòctones

Litres de vi

Milers d'ampolles

la tria

Llampant

Encobeït

Prensal Blanc

Brodat

on Són

Adreça

Carrer del Paborde Jaume, 17
07320 Santa Maria del Camí
Illes Balears

Contacte

Telèfon: +34 971 62 03 58
info(ensaïmada)sebastiapastor.com